KLM-VA Teamspeak Company Channel

CC - cc.ts.ivao.aero
KLM_CC 
Hoe kan ik meedoen?

  1. Als je al online vliegt op één van de netwerken, dan kun je direct doorgaan naar stap 2. Anders moet je eerst lid worden van IVAO of Vatsim en daar een user ID voor het netwerk verkrijgen.

  2. Vul het registratieformulier in en verstuur het naar onze validator. Als alles in orde is, wordt je uitgenodigd voor een schriftelijk multiple choice examen dat bestaat uit basisvragen over vliegen.

  3. Als je dit schriftelijke examen met bevredigend resultaat hebt afgelegd, wordt je uitgenodigd om een circuitvlucht met een Cessna 172 vanaf de thuishaven van onze Flight Academy in Eelde te maken.

  4. Als je circuitvlucht succesvol is, zullen we je trots welkom heten als een van onze gewaardeerde piloten en kun je je carrière beginnen bij het KLM-VA als First Officer.

Enkele belangrijke opmerkingen:
  • Meteen vanaf het begin, ben je helemaal vrij te kiezen welk vliegtuig je wilt en waar je maar heen wilt vliegen, om plezier te hebben en te genieten van je lidmaatschap. De enige verplichting die je hebt is dat je ten minste één vlucht per maand maakt.

  • Als je al een PP of hogere rating hebt op IVAO, of als je een P3 of hogere rang hebt bij Vatsim, dan kun je lid te worden zonder examens te doen.

  • Als je niet graag deelneemt aan examens, bieden we u een tijdelijk lidmaatschap aan in onze startersrang, First Officer. Deze optie staat open voor iedereen met de IVAO FS3 ranking of de Vatsim P2 ranking. Na toelating heb je 1 jaar om ten minste 50 vlieguren te maken bij onze VA of, als alternatief, deel te nemen aan het praktijkexamen in Eelde zoals vermeld in stap 3. Natuurlijk moet je, als je tot hogere rangen door wilt dringen, alsnog de praktijkexamens afleggen. Houd er rekening mee dat als aan geen van deze voorwaarden wordt voldaan, wij je lidmaatschap na dit eerste jaar zullen beëindigen.

  • Als je IVAO FS1 of FS2 bent, of Vatsim P1 of geen Vatsim-rating hebt, moet je eerst deelnemen aan het schriftelijke examen, zoals vermeld in stap 2 hierboven, voordat je in aanmerking komt voor dit tijdelijk First Officer-lidmaatschap.

  • Hieronder een diagram om de verschillende mogelijkheden om deel te nemen te tonen:

Het KLM-VA team