KLM-VA Teamspeak Company Channel

CC - cc.ts.ivao.aero
KLM_CC 
Ratings & Company points

De rating weerspiegelt de ervaring die je hebt opgedaan bij de KLM-VA, op basis van het aantal vlieguren en het aantal behaalde Company Points.
Laten we eerst even kijken hou je Company Points kunt verdienen bij de KLM-VA:
Het Company Point systeem is ingevoerd in 2015. De opzet is om het voor onze piloten aantrekkelijker te maken te blijven vliegen voor onze VA en deel te nemen aan de events die door ons Event Department worden georganiseerd. Het systeem geeft een bonus aan piloten die meedoen aan events, deelnemen aan de opleidingen van de KLM-VA Flight Academy en die hun toezegging tot meedoen aan events nakomen.
In onderstaande tabel kun je de criteria zien waarmee je Company Points kunt verdienen:

Criterium
Wat moet ik doen?
Hoeveel
punten
krijg ik?
Vlucht
Voor elke vlucht die je maakt die geregistreerd is op de KLM-VA website:
5
Voor elke vlucht die je gerapporteerd hebt in ons KLM-VA pirep systeem en die door onze validator is goedgekeurd:
5
Event
Voor deelname aan een eendaags KLM-VA event, mits je ingetekend hebt (kan tot het startmoment van het event):
Deze punten worden opgeteld bij de punten die je toch al krijgt voor de vlucht en de vlieguren
50
Tours
Voor het vliegen van een leg van een van onze tours:
Deze punten worden opgeteld bij de punten die je toch al krijgt voor de vlucht en de vlieguren
25
Een complete tour vliegen:
Dit zijn extra punten die je krijgt voor het afronden van een Tour en deze worden opgeteld bij de andere punten voor legs, vluchten en vlieguren
150
VA merits
Bijv: voor elke module waar je aan deelneemt op de KLM-VA Flight Academy
100
No show
Als je intekent voor een event en alsnog niet meedoet zullen we punten aftrekken, ongeacht de reden voor het niet meedoen, tenzij je je afmeldt. Afmelden kan tot middernacht vóór de dag van het event
-/-50

Het systeem werkt zonder dat enige actie van de piloot vereist is. De Company Points die je verdient worden, zonder dat je daar iets bijzonders voor hoeft te doen, opgeteld bij je KLM-VA account. Wat preciezer: de vlieguren en het aantal vluchten worden automatisch via onze website toegekend. De punten voor deelname aan events en FA-modules worden opgeteld bij ( of – en dat komt hopelijk niet vaak voor: afgetrokken van) je puntentotaal door de Events Coordinator en de Flight Academy Coordinator. De punten voor een gerapporteerde en gevalideerde vlucht ons pirep systeem worden door de Validator verwerkt. Om de Company Points voor events toe te kennen kan de Event Coordinator alleen piloten mee laten tellen die zich voor het event hebben ingeschreven. Bij onze eendaagse events kun je inschrijven tot het event start. Heb je al ingeschreven, maar kun je toch niet deelnemen, meld je dan af. Dit is mogelijk tot middernacht vóór aanvang van het event. Op deze manier voorkom je dat er punten zouden moeten worden afgetrokken van je saldo. Onze ratingtabel is gebaseerd op dit Company Point systeem. Om op te klimmen in rang heb je niet alleen Company Points, maar ook vlieguren nodig, zie de onderstaande tabel:

KLM-VA Ranking
Balance of Company Points
Insigna
First Officer
Less than 100
Senior First Officer
Between 100 and 250
Captain
Between 250 and 500
If also more than 150 flying hours:
Flight Captain
Between 500 and 1000
Senior Captain
Between 1000 and 2000
If also more than 625 flying hours:
Senior Flight Captain
Between 2000 and 4000
If also more than 1.250 flying hours:
Junior Airline Pilot
Between 4000 and 8000
If also more than 2.500 flying hours:
Airline Pilot
Between 8000 and 16000
If also more than 5.000 flying hours:
Senior Airline Pilot
Between 16000 and 32000
If also more than 10.000 flying hours:
Commodore
More than 32000

Tot slot: voor piloten die het ivap examen behaald hebben op IVAO (FS3) of die een P2-rang hebben bij Vatsim of die geslaagd zijn voor onze schriftelijke test (met FS1 of FS2 of P1 of zonder Vatsim rang), maar (nog) niet de testvlucht op Eelde succesvol hebben afgelegd, staat alleen de rang van in tijd beperkte First Officer open, ongeacht het aantal Company Points of vlieguren dat zij behaald hebben. Zie de "Hoe kan ik mij aansluiten" pagina (onder menu "Company") voor de details.